טיפול באמצעות תזונה סינית

התזונה הסינית היא אחת מאמצעי הטיפול החשובים של הרפואה הסינית ומסייעת במניעת מחלות ובשמירה על בריאות ואיכות חיים טובה יותר לאורך זמן.

היתרונות הבולטים בתזונה הסינית היא ההתאמה האישית . התזונה הסינית מותאמת לטמפרמנט שלנו , למצב הנפשי שלנו ,לעונות השנה , לשעות ביממה ,ליסודות הטבע , להעדפות שלנו , לסגנון החיים שלנו ואף למקום המגורים הגאוגרפי שלנו .

על פי הרפואה הסינית לכל סוג מזון יש רובד וטעם אנרגטיים שונים שמשפיעים על הגוף שלנו בדרכים שונות . דבש למשל נייטרלי באנרגטיקה שלו , לא קר ולא חם באופיו , טעמו מתוק ויש מי שטוענים שהוא מכיל את כל חמשת הטעמים : מתוק / חמוץ / מר / מלוח וחריף ( מוזמנים לנסות לחוש זאת בפעם הבאה שתטעמו דבש , עדיף ממקור אורגני איכותי ) ולכן התועלות הבריאותיות שלו רבות ומגוונות . דבש מסייע לשיעול יבש , מנטרל רעלים , מטפל בכיבי פה , כאבי בטן ,סינוסיטיס , הנגאובר , עצבנות ועוד…

במצביי חום בגוף המתבטאים למשל בהעדפה לקור ,כמיהה לשתייה קרה , פנים ועיניים אדומות ,דלקות זיהומיות וכדומה כדאי להוציא מהתפריט מזונות מחממים ומייבשים כמו : אלכוהול , תה שחור קפה וקינמון ובמקביל כדאי להוסיף לתזונה יותר מזונות מקררים וחריפים באנרגטיקה שלהם כמו : ירקות ירוקים ,נבטים , פלפל לבן , סלרי ,צנון , נענע ואצות

גם להרגליי האכילה שלנו ולמצב הנפשי שלנו כמובן יש השפעה על האופן שבו המזון שלנו מתעכל וניספג בגוף ולכן ישנה חשיבות רבה גם לשעות האכילה , תדירות האכילה , אופן האכילה ולאיזון הריגשי ובראשם דאגה ולחץ

התזונה הסינית היא תזונה מותאמת אישית ולכן היא ישימה . בתזונה סינית לא נידרש לספור קלוריות או אחוזי שומן  , תזונה סינית היא אורח חיים ולכן היא מאוזנת וניתן להחזיק בה מעמד לאורך זמן ממושך במטרה לחיות חיים ללא מכאובים , חיים בריאים ואיכותיים יותר .