כללים :
אסור לאכול סיבים שמגרים את המעיים
* בשום אופן לא לאכול ירקות חיים בזמן התקף !
את הירקות אוכלים בשילוב חלבון בלבד ! לא מערבבים חלבון עם פחממה !
בזמן התקף יש לאכול דברים מסויימים בלבד ! מהירקות : קישוא , דלעת , גזר מבושלים היטב ! מהפירות : תפוח עץ או אגס מקולפים , אפויים , מרוסקים או מבושלים . מיץ רימונים מרוכז ; כפית על כוס מים
אסור חלב עזים , סויה , פרה למעט גבינ"צ מוצרלה
מחלבון : אפשר ביצה על טפלון עם מעט שמן זית ללא הגבלה,עוף הודו
במצב של דלקת כלשהי אסור להיות בעצירות – עלול להוביל לזיהום
תפריט בזמן התקף :
בוקר : 1-3 צנימים מלחם לבן ולא טרי , חביתה ( אין הגבלה בביצים )
א.ביניים : גרבר תפוח , אגס ניתן להוסיף כפית שקדייה (שקדים טבעים טחונים כמו טחינה – יש בסופרים ובחנויות הטבע ) או צנים אחד אם רעבים או 20 תפוחי גראנד או אלכסנדר מקולפים וחתוכים עם 2 כפות מים לבשל כשעתיים על אש קטנה עם מכסה סגור ולרסק
צהרים : עוף הודו מבושל וטחון וביצים ללא הגבלה , ירקות : קישוא , גזר דלעת מבושלים * בשום אופן לא לאכול ירקות חיים בזמן התקף !
א.ביניים : כמו הקודמת
א.ערב :פחמימות : אורז לבן בשמתי או עגול , אטריות אורז,צנימים , קינואה . להימנע מכל דבר שמכיל חיטה למעט הצנימים היבשים ! הגלוטן ממריץ את המעיים . ניתן להוסיף מעט ירקות שורשיים שלמשל התבשלו במרק עוף אך ללא העוף , לשתות רק את המים
שתייה בזמן התקף : 2.5 ליטר מים , כף זירעי קימל , כף זרעיי שומר , 2 עלי דפנה ( רק אם היציאות קשות),2 יחידות חולנזאן ( בחנויות תבלינים)מוסיפים אותו אחרי רבע שעה בישול ,כף ציפורני חתול,מעט גבעולי זעתר טרי משרים הכל ללילה במקרר מסננים ושותים שליש כוס מעט מחוממת אחרי הארוחה .
במידה ויש עצירות יש לשתות מיץ אלוורה 100% . 2 כפות אחרה"צ ואם לא הייתה יציאה עד הערב לשתות 5 כפות ברבע כוס מים לפני האוכל ואם לא הייתה יציאה בבוקר אז 5 כפות לפני א.בוקר . אם לא הייתה יציאה עד הצהריים אז 2 כפות לפני אץ צהריים ולאחר 5 ימים של יציאות מפסיקים